Nyolc gyerekjáték konyhai eszközökből

Így kreativitásra serkenti gyermekét, és ráadásul megspórolja a játékbolti kacatokra költött pénzt

Szappanhab
A műanyag ételtartók, tésztaszűrők, nagy főzőkanalak és szűrők segítségével pompás szappanhab figurákat lehet alkotni. Kerülje a fa- és fémeszközöket. A műanyag fedelekből úszó szigetek lesznek, a szűrőből vízesés hullik alá.

Horgászvödör
Műanyag zöldségszűrővel a kicsi kihalászhatja a vödörből a szivacsból vagy dekorhabból kivágott halacskákat, s ezzel a kéz-szem koordinációját is fejleszti. Segítsen a kis horgásznak tartóedénybe dobálni a fogást, majd számolják együtt a „halakat”.

Flotta a kádban
Tegye félre a viaszborítású tejes-, tejszínesdobozokat. Vágja le a kiöntő részt, majd a tetejét ragassza le szigetelőszalaggal. Vízálló festékkel ki is pingálhatja a hajót. Adjon neki nevet, és árbocnak megteszi a nyalóka pálcikája.

Szivacsvár
Keressen a fiókokban régi szivacsokat, és vágja fel őket különböző formákra. A gyerek várat építhet belőlük, megtanulhatja az alakzatok nevét és színek szerint párosíthatja a darabokat. Fontos: először alaposan fertőtlenítsen minden szivacsot.

Láthatatlan citromtinta
Ha a gyerek szereti a titokzatos dolgokat, tanítsa meg neki a láthatatlan írást. Nem kell más hozzá, csak egy kis tálkában citromlé, fülpiszkáló pálcika és papír. A pálcikát merítse a citromlébe, és írjon a papírra. Amikor megszárad, a papíron nem látszik a citromtinta. Ezután óvatosan tartsa égő villanykörte fölé a papírt, és lassan húzza el fölötte. Az írás megbarnul, és látható lesz.

Sószobrászat
Keverjen össze egy csésze sót ugyanannyi liszttel. Öklével nyomjon mélyedést bele, majd öntse fel 3/4 csésze vízzel. Színezéshez használjon vízfestéket vagy ételszínezéket. Gyúrja össze és formázzon belőle gömböt. Nyújtsa ki, majd adjon a kicsinek süteményszaggatót, hogy különböző alakokat vágjon ki a masszából. Szobrot is alkothat a keverékből!

Számtan a tojásdobozban
Filctollal 1-től 12-ig számozza be a doboz rekeszeit. Majd adjon a gyereknek apró magokat, mazsolát vagy mogyorót, és kérje meg, hogy tegyen a számnak megfelelő darabot a rekeszekbe.

Hófestés
Töltsön meg néhány műanyag ketchupös vagy mustáros nyomóflakont vízzel, és adjon hozzá pár csepp ételszínezéket. A gyerek boldogan fog festményeket alkotni velük a hóban.

Vote it up
291
Tetszett?Szavazzon rá!