Nyolc meglepő tisztítószer

Tej, fogkrém, kenyér, kóla, sampon – nem is gondolná, hányféle folttisztító állhat rendelkezésére vészhelyzetben

Mesterséges édesítőszer
Ha főzés közben ráfröccsen a zsír a ruhájára, netán leeszi, gyorsan itassa fel a foltot mesterséges édesítővel – a finom por felszívja az olajat is.

Tej
Kifolyt a toll a mellényzsebében? Áztassa az inget éjszakára tejbe, majd másnap mossa ki alaposan – a tej a színes ruhából is eltünteti a tintát.

Sampon
Ha elpiszkolódott az inggallérja, mosás előtt samponnal dörzsölje be a problémás részt – a sampon feloldja a testnedveket, így a beivódott izzadságot is.

Hajspray
Gyermeke az ön hófehér ingén alkotta meg legújabb tintarajzát? Fújja le az összefirkált részeket hajspray-vel, el fogja tüntetni őket.

Fogkrém
Az összetintázott ruhákra nemcsak a tej, hanem a fogkrém is jó lehet. Bár nem működik az összes anyagon és egyes tinták is ellenállóbbak lehetnek, de egy próbát megér, ha nem tudja egész nap tejben áztatni ingét. Nyomjon nem zselés fogkrémet a foltra, erőteljesen dörzsölje bele az anyagba, majd vízzel mossa le. Ha csak egy kis hatást is lát, van értelme ismételgetni a fogkrémezést, amíg teljesen el nem tűnik a tintafolt. A módszer rúzsfoltok ellen is működik.

Kenyér
Kenyérbélből gyúrjon golyót, és azzal itassa fel a szennyeződést: addig dörzsölje a kenyérlabdát a folton, míg az fel nem szívódik; ezután mossa ki a ruhát. A kenyér ugyanígy alkalmazva bevethető akkor is, ha rúzsfoltos lett csak szárazon tisztítható gyapjúruhája.

Borotvahab
Ha paradicsomszósz került a ruhájára, fújjon a piszkos részre borotvahabot, finoman dörzsölje bele az anyagba, majd várja meg, míg megszárad, mielőtt kimosná.

Kóla
Bárkivel előfordulhat, hogy felhorzsolja a térdét vagy a könyökét. Az így keletkezett vérfoltot eltüntetheti, ha egy éjszakára kólába áztatja a ruhát. Azt hiszi, ez vicc? Próbálja ki nyugodtan, működni fog!
 

További remek folteltávolító praktikákat talál itt, itt és itt!

Vote it up
568
Tetszett?Szavazzon rá!