Nyomtatófrász

Szerzőnk digitális analfabétaként a poklok poklát járta meg a nyomtatójával. Helyzete minden bizonnyal sokaknak ismerős

Kapcsolódó cikkek

Bíró úr, esküszöm, hogy nem akartam bántani a nyomtatómat. Megmondtam az eladónak, hogy valami egyszerűt szeretnék, valamit, ami nem megy az agyamra. Állította, hogy ezt a modellt kifejezetten olyanoknak találták ki, mint én.

A használati utasítás közölte, hogy van egy szoftver, amit installálni kell, egy valami, amit le kell tölteni az internetről. Itt kezdődtek a bajok. Bíró úr, én technológiai analfabéta vagyok. Mindig is az voltam. Már az előtt, hogy ezek az elektronikus kütyük megjelentek, sem voltam soha képes beállítani a sütőm óráját. Ha egynél több gomb van valamin, begörcsölök.

A poklok poklát jártam meg ezzel a nyomtatóval, bíró úr. Soha, de soha nem működött megfelelően. Néha méltóztatott kinyomtatni három oldalt, de aztán minden ok nélkül leállt. Mindent megpróbáltam, hogy helyrehozzam. Lejöttem a wifiről, kihúztam mindent, üvöltöttem, sírtam, káromkodtam…

Ami még rosszabb, a komputerem soha nem ismerte föl a nyomtatót. Folyton azt írta ki, hogy „A nyomtató nem található”. Akkor merült fel bennem először a gyilkosság gondolata, amikor a printerem ilyesféle üzeneteket kezdett küldözgetni: „Cserélje ki a tintapatront”, miután épp kicseréltem.

Az üzletben azt mondták, hívjam fel az ügyfélszolgálatot. Az ügyfélszolgálat az mondta, menjek vissza az üzletbe.

Na, ekkor fogtam a kalapácsot, és lesújtottam a nyomtatóra. Újra, meg újra. El sem hinné, milyen jó érzés volt.

És most már végre tudom, hogy miért nem működik.

Vote it up
133
Tetszett?Szavazzon rá!