Okostelefon-javítás házilag

Valami baja van a mobiljának? Nem biztos, hogy mindjárt szervizbe kell vinni. Az alábbiakat ön is megoldhatja

Nem érzékeli a töltőt?
Idővel eltömődhet a telefon csatlakozója, ami miatt a töltőt nem lehet megfelelően beledugni. Szerencsére ez könnyen orvosolható: egy hegyes fogpiszkálóval egyszerűen kiszedheti a beragadt port és piszkot.

Recseg a fülhallgató?
Recsegő zajok zavarják az élményt, ha fülhallgatót használna telefonjához? Egy fülpiszkálóval tisztítsa ki a telefon jack bemenetét, valószínűleg a beleragadt piszok okozza a kellemetlenséget.

Vízbe ejtette?
Ha véletlenül vízbe esett a telefon, minél gyorsabban szedje ki az akkumulátort, a telefont pedig tegye egy zsák rizsbe 1-2 napra. A rizs felszívja a nedvességet, és ha szerencsés, a telefonnak végül kutya baja nem esik! Íme, pár további praktika ugyanerre a problémára.

Elégedetlen a kamera képminőségével?
Ezen nevetni fog, pedig meglepő javulást eredményez. Csak egy felesleges DVD-lejátszóra lesz szüksége: ebből szedje ki az olvasó lézerét fókuszáló lencsét, hogy azt a telefonra felszerelje. Ehhez először helyezze egy ragasztószalagra, amelyen vágjon egy lyukat, hogy a lencsénél át lehessen rajta látni. Ezután egyszerűen ragassza fel a telefon kamerája elé; a ragasztócsíkot a biztonság kedvéért esetleg továbbiakkal erősítse meg.
 

Ha pedig az a gond, hogy gyorsan lemerül a mobilja, próbálkozzon az alábbi trükkökkel!

Vote it up
225
Tetszett?Szavazzon rá!