Olívás-paradicsomos csirke

Ennél egyszerűbben nem nagyon lehet ilyen finomat rittyenteni: összepakolni megsütni és kész!

Hozzávalók 4 személyre
1 db egész csirke (1,5-2 kg) 3 db kakukkfűágacska 4 db babérlevél 5 gerezd fokhagyma 1 evőkanál reszelt citromhéj 30 dkg koktélparadicsom (szárával is lehet) 2,5 dl paradicsomszósz 1,2 dl száraz vörösbor 10 dkg olajbogyó só, frissen őrölt bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csirkét szétbontjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy hőálló edénybe rendezzük.

2. Sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával letakarva 1 órán keresztül sütjük.

3. Ezután eltávolítjuk a fóliát, a sütő hőmérsékletét 200 °C-ra növeljük, és a húst további 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
99
Tetszett?Szavazzon rá!