Hozzávalók 4 személyre
1 db egész csirke (1,5-2 kg) • 3 db kakukkfűágacska • 4 db babérlevél • 5 gerezd fokhagyma • 1 evőkanál reszelt citromhéj • 30 dkg koktélparadicsom (szárával is lehet) • 2,5 dl paradicsomszósz • 1,2 dl száraz vörösbor • 10 dkg olajbogyó • só, frissen őrölt bors
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csirkét szétbontjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy hőálló edénybe rendezzük.
2. Sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával letakarva 1 órán keresztül sütjük.
3. Ezután eltávolítjuk a fóliát, a sütő hőmérsékletét 200 °C-ra növeljük, és a húst további 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzászólás