Olasz fánk

A fánk isteni találmány, akármit mondanak a dietetikusok. Ismerje meg a mi klasszikusunk távoli rokonát

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 kiskanál porélesztő 1,5 kiskanál kézmeleg víz 1,2 dl kézmeleg tej 2 evőkanál cukor 5 dkg Rama 33 dkg liszt + a dagasztáshoz 2 db tojás 8 dkg mazsola étolaj • porcukor

A töltelékhez: 30 dkg ricotta 1 kiskanál reszelt citromhéj 1 evőkanál porcukor

Elkészítés
1.
A töltelékhez a ricottát összekeverjük a citromhéjjal és a cukorral, majd a hűtőbe tesszük.

2. Az élesztőt összekeverjük a vízzel, a tejjel és 1 evőkanál cukorral, majd meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk.

3. A megolvasztott Ramát, a lisztet, a tojást, a maradék cukrot és a mazsolát az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk, majd belisztezett felületen további 6-8 percig dagasztjuk.

4. A tésztát egy enyhén kiolajozott edénybe tesszük, és letakarva meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

5. Ezután belisztezett felületen átgyúrjuk (kb. 5 perc), majd 2 egyenlő részre osztjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztából pogácsaszaggatóval korongokat vágunk.

6. A korongok felére 1-1 evőkanál ricottás keveréket kanalazunk, majd az üres korongokkal lefedjük őket, és a széleket jól összenyomkodjuk. A párnácskákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 30 percig meleg helyen állni hagyjuk.

7. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a párnácskákat aranybarnára sütjük benne, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat, és a fánkokat porcukorral megszórva tálaljuk.

Vote it up
100
Tetszett?Szavazzon rá!