Olasz lencseleves

A lencse meglepően sokoldalú hozzávaló, bizonyíték erre ez az egyszerűségében is isteni talján leves. Babonásoknak kötelező fogás!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál vaj 8 evőkanál olívaolaj 20 dkg pancetta vagy bacon 4 db sárgarépa 3 db zellerszár 2 fej vöröshagyma 6 db babérlevél 8 gerezd fokhagyma 2 kiskanál szárított oregánó 2 evőkanál paradicsompüré 1 evőkanál vörösborecet 40 dkg lencse 2 l csirkealaplé 4 evőkanál frissen aprított bazsalikom só, bors

Elkészítés
1. Az olajjal együtt felhevítjük a vaj felét, barnára pirítjuk benne az apróra vágott pancettát, majd hozzáadjuk a maradék vajat, az apróra vágott répát, zellert és a durvábbra vágott hagymát, és addig pároljuk, míg a zöldségek puhulni nem kezdenek, és egy kis színt nem kapnak (10-15 perc).

2. Ekkor beletesszük a babérlevelet, a szeletekre vágott fokhagymát és az oregánót, és további 5 percig főzzük.

3. Hozzákeverjük a paradicsompürét és a borecetet, hozzáadjuk a lencsét, majd felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.

4. Amikor kész, botmixerrel 2 merőkanálnyit elturmixolunk belőle, majd visszaöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a bazsalikomot, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.

Vote it up
298
Tetszett?Szavazzon rá!