Olasz rizspuding

A taljánok úgy hívják: Budino di riso, de nem is ez a lényeg, hanem hogy nagyon meggy (!) a rizshez

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
2,5 dl zsíros tej 3 dl sovány tej 12 dkg rizs 10 dkg cukor 1 csipet só 0,5 rúd vanília 3 db tojás 1 db citrom reszelt héja 1 csipet őrölt fahéj 1 evőkanál vaj

Az öntethez: 1 evőkanál vaj 5 dkg cukor 10 dkg magozott meggy 2 evőkanál Amaretto likőr

Elkészítés
1.
A kétféle tejet összekeverjük, hozzáadjuk a rizst, a cukrot és a sót, felforraljuk, majd a vaníliát hozzáadva, fedő alatt, alacsony lángon addig főzzük, míg a folyadék szinte teljesen el nem párolog (20-25 perc). A vaníliarudat kivesszük, a rizst pedig félretesszük hűlni.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojást elkeverjük a citromhéjjal és a fahéjjal, a kihűlt rizshez keverjük, majd a rizst egy kivajazott hőálló edénybe töltjük (kb. az edény kétharmadáig). Az edényt egy mélyebb tepsibe állítjuk, a tepsit félig felöntjük vízzel, és betesszük a sütőbe. 25-30 percig sütjük, majd kivesszük a tepsiből, és szoba-hőmérsékletűre hűtjük.

3. Az öntethez felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a cukrot, és addig kevergetjük, míg az teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk a meggyet, és addig főzzük, míg a meggy szinte teljesen meg nem puhul. Hozzáadjuk a likőrt, még 1 percig főzzük, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük. Tálaláskor a rizs tetejére öntjük.

Vote it up
165
Tetszett?Szavazzon rá!