Olasz tésztasaláta

Elképesztően egyszerű, egyszerűen elképesztő – tipikus olasz

Hozzávalók 4 személyre
35 dkg orsótészta 20 dkg zöldborsó 15 dkg koktélparadicsom 6 dkg gorgonzola sajt 3 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál fehérborecet (vagy fehér balzsamecet) 2 evőkanál pirított fenyőmag só, bors

Elkészítés
1. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük.

2. A borsót forró vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

3. A tésztát összeforgatjuk a borsóval, a félbevágott koktélparadicsomokkal és a darabokra tört sajttal.

4. Meglocsoljuk az olajjal és a borcettel, sózzuk, borsozzuk, majd salátástányérokra merjük, és a fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
 

Ismerjen meg további tésztasalátákat!

Vote it up
191
Tetszett?Szavazzon rá!