Hozzávalók 4 személyre
35 dkg orsótészta • 20 dkg zöldborsó • 15 dkg koktélparadicsom • 6 dkg gorgonzola sajt • 3 evőkanál olívaolaj • 3 evőkanál fehérborecet (vagy fehér balzsamecet) • 2 evőkanál pirított fenyőmag • só, bors
Elkészítés
1. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük.
2. A borsót forró vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
3. A tésztát összeforgatjuk a borsóval, a félbevágott koktélparadicsomokkal és a darabokra tört sajttal.
4. Meglocsoljuk az olajjal és a borcettel, sózzuk, borsozzuk, majd salátástányérokra merjük, és a fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
Ismerjen meg további tésztasalátákat!
Hozzászólás