Olcsó szépségápolási tippek

Száraz haj? Fénytelen bőr? Érdes köröm? Kezelje cukorral, vajjal, ketchuppal, majonézzel!

Fénytelen bőr?
Készítsen házilag bőrradírt negyedpohárnyi olívaolaj és negyedpohárnyi kristálycukor keverékéből. Dörzsölje be a karját, a lábát, a vállát és – finoman – az arcát is. Aztán alaposan öblítse le, törölje szárazra, s kenje be hidratáló krémmel az egész testét. Úgy fog ragyogni, mintha most ért volna haza egy tengerparti nyaralásról! Ugyanezzel a keverékkel az olaj- vagy festékfoltokat is eltávolíthatja a kezéről munka után. Kíváncsi, mi másra használható még az olívaolaj?

Száraz haj?
Állítsa helyre tincsei fényét hajszárítás előtt: egy kis vajjal meglágyíthatja és megpuhíthatja a szálak hámrétegét. Dörzsöljön a hajába egy nagy marék lágy vajat, és dolgozza el egészen a hajvégekig. Bugyolálja törülközőbe a fejét, vagy vegyen fel zuhanysapkát, és várjon körülbelül fél órát. Ezután alaposan mossa meg és öblítse ki a haját, hogy aztán elégedetten simíthasson végig pompás fürtjein.

Lepattogzott körömlakk?
Kenje be a megtisztított, sima körmét ecettel, és hagyja megszáradni. Ha ezután lakkozza ki, sokkal tartósabb lesz a festés, és nem fog lepattogzani.

Zöld haj?
Minden természetes és festett szőke nő tapasztalhatta már, hogy ha hosszú időt tölt az uszoda klóros vizében, az zöldes színt kölcsönöz a tincseknek, nem is beszélve arról a karakteres szagról, amely még napokkal az úszás után is érezhető. Hogy haja ismét a régi lehessen, és megszabadulhasson a klórszagtól, zuhanyozás közben masszírozzon ketchupot a vizes hajára. Hagyja rajta tíz percig, majd alaposan öblítse le, és mossa meg samponnal, mint általában. A zöldes árnyalat eltűnik, és nem marad más, mint az illatos, frissen mosott haj.

Érdes körömbőr?
A házimunkától durvának és érdesnek néz ki a körme? Ne mosogatószerbe áztassa! Tegye az ujjait öt percre egy tál majonézbe, aztán törölje le papírtörlővel. Amíg még puha, vágja le a körmét, és fültisztító pálcikával tolja fel az érdes körömbőrt. Mosson kezet meleg vízzel, kenjen rá kézkrémet, s máris elmondhatja, hogy megspórolta egy alapos manikűr árát!

Afta?
Helyezzen közvetlenül az aftára egy savlekötő tablettát, és várja meg, amíg feloldódik. (Azt is megteheti, hogy elrág egy pirulát.) A gyógyszer megakadályozza, hogy a szájban található savak és enzimek megtámadják az aftában lévő szöveteket. De ami még ennél is fontosabb: csillapítja a fájdalmat! (Sose mulassza el megnézni a megfelelő adagolást a termék tájékoztatóján.)
 

Ismerjen meg hasonló trükköket, például hogy mi mindenre használhatja az aloé vérát, a keserűsót és a többi háztartási szert?

Vote it up
328
Tetszett?Szavazzon rá!