• Reader's Digest
  • Ügyfélszolgálat
  • Főoldal
  • Magazin
    • Dráma, kaland
    • Szívhez szóló történetek
    • Érdekességek
    • Hírességek
    • Kétnyelvű cikkek
  • Tanácsok
    • Egészség
    • Konyhai praktikák
    • Életmód
    • Otthon
    • Pénzügyek
  • Receptek
    • Reggeli, tízórai
    • Levesek
      • Krémlevesek
    • Főételek
      • Egytálételek
      • Tészták
      • Főzelékek
      • Halételek
      • Grillezett ételek
    • Saláták
    • Desszertek
      • Torta
      • Muffin
      • Tiramisu
      • Fagylalt, jégkrém
      • Pite
      • Rétes
      • Trüffel
    • Italok
  • Szórakozás
    • Viccek
    • Idézetek
    • Gyerekszáj
    • Humoros írások
    • Karikatúrák
    • Kvízek
  • Nyereményjáték
    • Nyereményjáték szabályzata
    • Sorsolások eredményei
    • Nyerteseink
  • Webáruház
    • Könyvek
    • Nyelvtanulás
    • Zene
    • Video/DVD
    • Ajándékok
    • Kiárusítás

You are here

Főoldal » Hasznos ismeretek » Konyha » Főételek » Omlós csirkefalatok kukoricás panírban

Omlós csirkefalatok kukoricás panírban

Kukoricapehelyben megforgatott, ízletes és omlós falatok csirkemellből

 
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben
  • Omlós csirkefalatok kukoricás panírban

    Fotó: Reader's Digest

Hasonló receptek

  • Báránybélszín sült zöldségekkel
  • Chilis sertésragu
  • Tamale

Hozzávalók
70 dkg csirkemellfilé • 15 dkg kukoricapehely • 1,5 kiskanál só • 0,5 kiskanál frissen őrölt fekete bors • 0,25 kiskanál szárított kakukkfű • 0,5 kiskanál pirospaprika • 4 db tojásfehérje • 1 evőkanál szezámolaj vagy olvasztott vaj • csipetnyi Cayenne-bors • étolaj a sütőedénybe

A páchoz: 1,2 dl szójatej vagy író • 1 kiskanál friss citromlé • 1 kiskanál reszelt citromhéj • 1 kiskanál só • 0,25 kiskanál frissen őrölt fekete bors • 0,25 kiskanál pirospaprika • csipetnyi frissen őrölt fehér bors

A mártogatós szószhoz: 1,2 dl tormás mustár (magos) • 4 evőkanál zsályaméz • csipetnyi tört piros csilipehely (tetszőleges)

Elkészítés
1.
A csirkemellet 15 csíkra vágjuk. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beletesszük a csirkehúst, és lefedve 2 órára (de minimum 30 percre) betesszük a hűtőbe.

2. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd vékonyan bekenjük olajjal. A kukoricapelyhet mozsárban összetörjük. Az így készített morzsát egy laposabb tálban összekeverjük a sóval, a borssal, a kakukkfűvel, a paprikával és a Cayenne-borssal.

3. A csirkefalatokat lecsepegtetjük, először a tojásfehérjébe mártjuk, majd a kukoricapelyhes panírba forgatjuk. A bepanírozott csíkokat elrendezzük a tepsiben, meglocsoljuk szezámolajjal, és sütőben 10-12 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk.

4. Amíg a csirke sül, összekeverjük a mártogatós hozzávalóit, és a kisült csirkefalatok mellé tálaljuk.

Vote it up
192
Tetszett?Szavazzon rá!
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben

Népszerű cikkek: Konyha

  1. A tökéletes buggyantott tojás
  2. Kilenc konyhai hiba
  3. A grillguruk hétpecsétes titkai

További cikkek: Hasznos ismeretek

Egészség
Életmód
Konyha
Otthon
Pénzügyek

Hozzászólás

A legnépszerűbb cikkek

  • A kezdetek óta
  • A héten
  • A hónapban
  1. Ki másokon segít, önmagán is segít
  2. Szerelem, szerelem 2010
  3. Az óriási hal
  4. Daniela harca
  5. 33 titok, amelyről minden pilóta hallgat
  6. A citrom rejtett titkai
  7. Mire jó még a WD-40?
  8. Titkok, amikről a nővér mindig hallgat
  9. Állati ösztön
  10. Tizenkét tuti fogyitipp
  1. Az a nap az Everesten
  2. Közérzetjavító házi orvosságok
  3. Steve Irwin: Szilaj élet
  4. Minikvíz: Korcsolya
  5. Ne hozz virágot!
  6. Tartsa kordában étvágyát
  7. A cápa

Termékajánló

Kedvenc receptjeink

Sütőtökkrém
Sütőtökkrém
Reggeli, tízórai
  • Sonkás tekercs
  • Hagymás-snidlinges quiche
  • Sütőtökös csíkos kalács
  • Jalapeñós hamburger
Tovább: Reggeli, tízórai
Toszkán zöldségleves
Toszkán zöldségleves
Levesek
  • Csipkebogyóleves
  • Kolbászos-rizses leveske
  • Tunéziai halleves
  • Currys zöldségleves
Tovább: Levesek
Boros csirke
Boros csirke
Főételek
  • Csípős húsgolyók
  • Yakitori csirke
  • Kapros káposzta
  • Gombával töltött csirkecomb
Tovább: Főételek
Kakaót ivó nő
Csodás forró csoki
Italok
  • Mit szólna egy turmixhoz?
  • Gyümölcsturmixok kezdőknek
  • Indiai fűszeres tea
  • Margarita
Tovább: Italok
Párolt gyümölcs csokoládéöntettel
Párolt gyümölcs csokoládéöntettel
Desszertek
  • Tíz különleges bazsalikomos recept
  • Csokis-kávés puding
  • Körtecsipsz
  • Rizspuding aszalt sárgabarackkal
Tovább: Desszertek
  • Impresszum
  • Magunkról
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem
  • Felhasználási feltételek
  • Ügyfélszolgálat
  • Általános szerződési feltételek

© 2009-2013 Tarsago Magyarország Kft.