Hozzávalók
70 dkg csirkemellfilé • 15 dkg kukoricapehely • 1,5 kiskanál só • 0,5 kiskanál frissen őrölt fekete bors • 0,25 kiskanál szárított kakukkfű • 0,5 kiskanál pirospaprika • 4 db tojásfehérje • 1 evőkanál szezámolaj vagy olvasztott vaj • csipetnyi Cayenne-bors • étolaj a sütőedénybe
A páchoz: 1,2 dl szójatej vagy író • 1 kiskanál friss citromlé • 1 kiskanál reszelt citromhéj • 1 kiskanál só • 0,25 kiskanál frissen őrölt fekete bors • 0,25 kiskanál pirospaprika • csipetnyi frissen őrölt fehér bors
A mártogatós szószhoz: 1,2 dl tormás mustár (magos) • 4 evőkanál zsályaméz • csipetnyi tört piros csilipehely (tetszőleges)
Elkészítés
1. A csirkemellet 15 csíkra vágjuk. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beletesszük a csirkehúst, és lefedve 2 órára (de minimum 30 percre) betesszük a hűtőbe.
2. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd vékonyan bekenjük olajjal. A kukoricapelyhet mozsárban összetörjük. Az így készített morzsát egy laposabb tálban összekeverjük a sóval, a borssal, a kakukkfűvel, a paprikával és a Cayenne-borssal.
3. A csirkefalatokat lecsepegtetjük, először a tojásfehérjébe mártjuk, majd a kukoricapelyhes panírba forgatjuk. A bepanírozott csíkokat elrendezzük a tepsiben, meglocsoljuk szezámolajjal, és sütőben 10-12 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk.
4. Amíg a csirke sül, összekeverjük a mártogatós hozzávalóit, és a kisült csirkefalatok mellé tálaljuk.
Hozzászólás