Omlós csirkefalatok kukoricás panírban

Kukoricapehelyben megforgatott, ízletes és omlós falatok csirkemellből

Hasonló receptek

Hozzávalók
70 dkg csirkemellfilé 15 dkg kukoricapehely 1,5 kiskanál só 0,5 kiskanál frissen őrölt fekete bors 0,25 kiskanál szárított kakukkfű 0,5 kiskanál pirospaprika 4 db tojásfehérje 1 evőkanál szezámolaj vagy olvasztott vaj csipetnyi Cayenne-bors étolaj a sütőedénybe

A páchoz: 1,2 dl szójatej vagy író 1 kiskanál friss citromlé 1 kiskanál reszelt citromhéj 1 kiskanál só 0,25 kiskanál frissen őrölt fekete bors 0,25 kiskanál pirospaprika csipetnyi frissen őrölt fehér bors

A mártogatós szószhoz: 1,2 dl tormás mustár (magos) 4 evőkanál zsályaméz csipetnyi tört piros csilipehely (tetszőleges)

Elkészítés
1.
A csirkemellet 15 csíkra vágjuk. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beletesszük a csirkehúst, és lefedve 2 órára (de minimum 30 percre) betesszük a hűtőbe.

2. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd vékonyan bekenjük olajjal. A kukoricapelyhet mozsárban összetörjük. Az így készített morzsát egy laposabb tálban összekeverjük a sóval, a borssal, a kakukkfűvel, a paprikával és a Cayenne-borssal.

3. A csirkefalatokat lecsepegtetjük, először a tojásfehérjébe mártjuk, majd a kukoricapelyhes panírba forgatjuk. A bepanírozott csíkokat elrendezzük a tepsiben, meglocsoljuk szezámolajjal, és sütőben 10-12 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk.

4. Amíg a csirke sül, összekeverjük a mártogatós hozzávalóit, és a kisült csirkefalatok mellé tálaljuk.

Vote it up
207
Tetszett?Szavazzon rá!