Orecchiette bolognai szószban

Sok a pályázó „a világ legjobb raguja” címre. Íme, az egyik éremesélyes

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj 4 dkg vaj 1 db vöröshagyma 1 db zellerszár 1 db sárgarépa 15 dkg darált sertéshús 15 dkg darált marhahús só, bors 1,5 dl paradicsompüré 40 dkg orecchiette tészta

Elkészítés
1.
Az olajat a vajjal együtt felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zellert és répát, majd hozzákeverjük a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd addig főzzük, míg a hús meg nem pirul, a zöldségek pedig kissé meg nem puhulnak.

2. Hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevés vizet, majd fedő alatt, alacsony lángon 50 percig főzzük. Ha szükséges, a folyadékot egy kevés vízzel pótoljuk.

3. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és tálalás előtt összeforgatjuk a húsos raguval.

Vote it up
7
Tetszett?Szavazzon rá!