Oregánós bárányoldalas

A biztos siker két titka: a jó hentes és a jó marinád

Hozzávalók
1,5 kg bárányoldalas 2 evőkanál szárított oregánó 1 evőkanál Cayenne-bors 2 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál méz 0,5 dl fehérborecet 1 evőkanál mustár só és bors (ízlés szerint)

A szószhoz: 2 evőkanál friss oregánó 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem 2 karikára vágott újhagyma 1 gerezd apróra vágott fokhagyma 1 evőkanál citromlé 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés
1.
A szósz hozzávalóit összekeverjük, majd mixerrel alaposan összedolgozzuk és félretesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az oldalasra annyi hideg vizet öntünk, hogy ellepje, felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt 30 percig főzzük, azután lecsepegtetjük és félretesszük.

3. A maradék hozzávalót összekeverve marinádot készítünk, az oldalasra öntjük, alaposan átforgatjuk benne, és 30 percre betesszük a hűtőbe.

4. A húst sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a marináddal időnként meglocsolva 45 percig sütjük. A fokhagymás szósszal tálaljuk.

Vote it up
97
Tetszett?Szavazzon rá!