Orosz saláta

Ki mondta, hogy egy saláta nem lehet laktató?! Ezt kóstoltassák meg vele

A zöldborsó kiválóan alkalmas arra, hogy nyakláncot fűzzünk belőle. (A türelmetlenebbek karkötőt vagy gyűrűt.) Aztán remek élmény az is, amikor a frissen fejtett zöldborsóhalomba két kézzel belemarkolunk, és élvezzük a kis masszírozógépek munkáját. Török támadás ellen természetesen dobra kell vetni őket, és persze arra is felhasználhatjuk a zöldborsót, hogy isteni kajákat készítsünk belőle. Például ezt:

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg burgonya 50 dkg sárgarépa 1 kg zöldborsó 2 szál szár zeller 1 db alma 2,5 dl majonéz só, bors

Elkészítés
1. A kis kockákra vágott krumplit és répát, valamint a zöldborsót megfőzzük, lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni.

2. Hozzáadjuk az apróra vágott zellerszárat és a hámozott, kis kockákra vágott almát, majd az egészet összekeverjük a majonézzel, sóval és borssal, majd behűtjük.
 

Ha kedveli az orosz konyhát, próbálja ki a vatruskát, netán a borjúpofát is!

Vote it up
313
Tetszett?Szavazzon rá!