Otthon, otthon, illatos otthon

Ugye, ön is szeretné drága vegyszeres légfrissítők nélkül kellemes illatokkal megtölteni házát, lakását? Így tegye!

A következő természetes megoldásokkal könnyen megszabadulhat a rossz szagoktól!

Készítsen saját légfrissítőt Egy szórófejes flakont töltsön meg vízzel, majd adjon hozzá tíz cseppet valamilyen illóolajból – próbálja ki a rozmaringot, az eukaliptuszt, a fenyőt, a levendulát vagy a citrust.

Egyszerű megoldások Szabaduljon meg könnyedén a mikrohullámú sütő kellemetlen szagától: egy edény vízben vagy szódabikarbónában melegítsen fel egy szelet citromot.

A citrom tiszta illata A hal vagy a fokhagyma hátrahagyta szagot egyszerűen eltüntetheti a vágódeszkáról, ha citrommal dörzsöli végig. A lefolyót citrushéjjal szagtalaníthatja. Ezen kívül is akad jópár konyhai szagűző praktika.

Szegfűszegillat Lassú tűzön főzzön egy edény vízben szegfűszeget, hogy otthonos illatot varázsoljon az egész lakásba.

Illatos fürdő Csöppentsen 7-8 csepp illóolajat fürdőjébe: a narancsvirágolaj és a szantálfa illata relaxáló hatású!

Szagtalanítás ecettel Tegyen egy edénnyi ecetet a tűzhely mellé, hogy az felszívja a sütés-főzés erős szagait.

Porszívós légfrissítés Porszívózás előtt cseppentsen kevés illóolajat a porzsákba: használat közben a kellemes illat szét fog terjedni a lakásban.

A sütés illata Melegítsen tűzön barnacukrot és fahéjat, hogy megteljen a lakás egy készülő sütemény illatával. Azonban vigyázzon, nehogy odaégjen!

Szabadítsa meg a hűtőszekrényt a szagoktól Leolvasztás előtt tegyen be egy edény használatlan macskaalmot a hűtőszekrénybe – az alom felszívja a szagokat.

Illatszeres zacskócskák Ha levendulát termeszt, csípje le a fejeket, szárítsa ki, majd saját kezűleg készítse el illatszeres zacskóját pamutból, kartonból.

Gyantalabdacsok A ruhásszekrényeket töltse meg az illatos gyantákból gyúrt labdacsokkal – keverje naranccsal, citrommal, lime-mal vagy szegfűszeggel, majd akassza be a ruhák közé.
 

Frissítheti otthona levegőjét szobanövényekkel is. Ha még ez sem elég, és szeretne még több illatosítós ötletet, ide kattintson! További szagtalanítós praktikákat pedig itt talál.

Vote it up
479
Tetszett?Szavazzon rá!