Otthoni akvárium

Az akvárium szemet gyönyörködtető látványa tökéletes idegnyugtató. Kövesse ezt az öt egyszerű tanácsot, és sokáig öröme lesz benne

Válasszon teljesen fölszerelt (szűrővel, fűtéssel, világítással ellátott) tartályt. A halak nappal-éjszaka ciklust igényelnek, és egy elektromos óra segítségével megkímélheti magát attól, hogy észben kelljen tartania a világítás ki-be kapcsolgatását.

Helyezze a tartályt (a moszatok elszaporodását serkentő) közvetlen napfénytől, valamint minden zajtól és a halakat valószínűleg megriasztó tevékenységtől távolra, mert a stressz betegségeket idézhet elő náluk.

Terítsen homokot vagy sódert a tartály aljára. Ha szeretné kiemelni a halak színét, használjon erre a célra fekete kvarckavicsot. Alkalmazza a köveket vastag (körülbelül 5 cm-es) rétegben, hogy ösztönözze a növények fejlődését.

Tervezze meg a tartály belső dekorációját még üres állapotban. Úgy sokkal könnyebb, mint vízzel feltöltve. A növények elengedhetetlenek, mert eltávolítják a mérgező anyagokat (nitrátokat, foszfátokat stb.), és oxigént termelnek. Hátulra tegyen nagyobb növényeket, az egyéb díszítőelemek (kövek, fagyökerek) közé csoportosan kisebbeket.

Társítson egymással jól megférő fajokat (guppikat, díszmárnákat). Halcentimétenként számítson körülbelül két liter vizet – azaz például tíz darab négycentis halhoz egy nyolcvanliteres akváriumot.

Vote it up
244
Tetszett?Szavazzon rá!