Pácolt olajbogyók

Könnyen és gyorsan elkészíthető étvágygerjesztő, amit vacsora előtt mindenki szívesen elrágcsál

A recept segítségével ízletes ajándékot is készíthetünk, de ha időközben megéhezünk, magunk is csipegethetünk ebből az ízletes előételből.

Hozzávalók
narancsok válogatott, közepes méretű olajbogyók (pl. zöld, töltött vagy Kalamata) friss babérlevél friss kakukkfű- és rozmaringhajtások hámozott fokhagymagerezdek extra szűz olívaolaj

Elkészítés
1. Mossuk meg a narancsot, hogy eltávolítsuk róla a viaszréteget. A héját rajta hagyva szeleteljük fel vékonyan, és távolítsuk el a magokat.

2. Tegyünk az egyik fajta olajbogyóból egy réteget az üveg aljára, majd egy réteg fűszernövényt. Helyezzük rá a narancsszeleteket, majd egy fokhagymagerezdet. Folytassuk a rétegek lerakását, amíg az üveg meg nem telik. Minden üvegbe tegyünk egy elfelezett chilipaprikát.

3. Öntsünk rá annyi olajat, hogy ellepje. Ütögessük az üveget a munkalaphoz, hogy a légbuborékok eltávozzanak.

4. Zárjuk le légmentesen, és tegyük a hűtőszekrénybe.

Vote it up
119
Tetszett?Szavazzon rá!