Pál Feri atya

Mit üzen olvasóinknak a negyvenes éveiben járó katolikus pap, aki előadásait zsúfolt házak előtt tartja, könyvei pedig bestsellerek?

Kapcsolódó cikkek

1966. június 29-én született Budapesten. Fiatalkorában aktív, később főállású sportoló volt a Budapesti Vasasnál. Volt válogatott kerettag, 1987-ben pedig felnőtt magyar magasugró bajnok lett.

1996. június 15-én szentelték pappá Esztergomban. Szentelése után előbb káplánként szolgált Terézvárosban, majd Rákoskeresztúron, 2002-től plébánosként Óbudán. 2011-től plébánoshelyettes Angyalföldön. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézet munkatársa. 2011. augusztus 20-án a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Előadásai
Pál Ferenc papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel előadásokat fiataloknak pszichológia, teológia és mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat, a közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati-házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed. 2011-től a Millenáris Teátruma ad otthont az előadásoknak. Hanganyaguk az interneten is elérhető.

Pál Ferenc szerint katolikus pap léte ellenére fontos, hogy az előadások semlegesek legyenek: bárki részt vehet rajtuk, nem kell semmi elvárásnak megfelelni, elég a hallgató nyitottsága. Előadásaira jellemző a stand-up comedy-ből ismert közvetlen, gyakran csapongó, humoros történetek mesélésére is építő stílus. A heti előadások hallgatóinak száma 2011-re alkalmanként meghaladta az ezer főt.

Művei
A 2000-es évtized második felétől kezdve több munkája megjelent nyomtatott formában. Az előadások első két évének anyaga mellett több kötetet publikált, valamint számtalan pszichológiai témájú kiadvány társszerzője volt.

Művei: Tükör által világosan (Kairosz kiadó, Budapest, 2009), A függőségtől az intimitásig – vágy, élmény, kapcsolat (Kulcslyuk Kiadó, Budapest, 2010), Természetes spiritualitás – Meghittségben Istennel (Kairosz kiadó, Budapest, 2011)

Vote it up
375
Tetszett?Szavazzon rá!