Párolt gyümölcs csokoládéöntettel

A brandyben és almalében párolt nektarin és füge isteni a fehér csokival

Hasonló receptek

Hozzávalók
10 dkg fehér csokoládé 2,5 dl almalé 2 evőkanál brandy 2 nagy őszibarack vagy nektarin 8 kicsi vagy 4 nagy friss füge 1,5 dl főzőtejszín 1 narancs

Elkészítés
1. Egy kis lábosba vizet töltünk és fölé állítunk egy tálkát: a víz nem érheti el a tálka alját. A vizet forrásig melegítjük. A csokoládét beletördeljük a tálkába, és óvatosan kevergetve megolvasztjuk, a víz közben csak gyöngyözzön. Amint a csokoládé megolvadt, a tálkát levesszük a lábosról és félretesszük. A forró vizes lábost is félretesszük.

2. Közben az almalét egy lábosba vagy egy fedős serpenyőbe öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és a brandyt, és az egészet felforraljuk, majd a hőfokot alacsonyabbra állítjuk.

3. Az őszibarackokat, ill. a nektarinokat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. A fél barackokat 4-4 szeletre vágjuk. A fügét megmossuk. A nagyokat hosszában négyfelé vágjuk, a kicsiket félbevágjuk. A gyümölcsöket az almalébe tesszük és 4 percig pároljuk. A közben leváló őszibarackhéjakat eltávolítjuk.

4. Amíg a gyümölcs párolódik, a tejszínt habverővel lassan az olvadt csokoládéhoz adjuk, majd simára keverjük. A tálkát újra a forró vizes lábos fölé helyezzük.

5. A párolt gyümölcsöt szűrőkanállal egy tálra tesszük. A levet 5 perc alatt sűrű sziruppá főzzük, és a gyümölcsre öntjük.

6. Közben a narancsot megmossuk, szárazra töröljük, és a héja felét a csokoládéba reszeljük. Kifacsarunk 2 evőkanálnyi levet és azt is hozzáadjuk. Az öntetet a gyümölccsel tálaljuk.

Vote it up
279
Tetszett?Szavazzon rá!