Párolt marha hagymával

A hagyma íze jótékonyan átjárja a húst. Feledhetetlen ízélmény

Hozzávalók 4 személyre
1 kg kicsontozott marharostélyos 2 kiskanál borsmenta 2 evőkanál só 1 evőkanál bors olaj a tepsi kikenéséhez 70 dkg vöröshagyma 6 gerezd fokhagyma

Elkészítés
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

2. A borsmentát, a sót és a borsot összekeverjük, és bekenjük vele a felszeletelt húst.

3. Egy olajjal kikent 30x20 cm-es tepsiben elrendezzük a karikára vágott hagyma felét és 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd rátesszük a marhaszeleteket. A maradék hagymát és fokhagymát a húsra halmozzuk.

4. A tepsit alufóliával lefedve a sütőbe tesszük, és 1 óra múlva megfordítjuk a húst. További 1 óra 30 percen át sütjük, amíg a marha puha nem lesz.

5. Tálaláskor a húst a hagymával meghintjük, és a tepsiben maradt lével meglocsoljuk.

Vote it up
197
Tetszett?Szavazzon rá!