Pénztárcakímélő szépségtrükkök

Tíz olcsó, mégis hatékony praktika, amelyet csak a profik ismernek. Például: mit mivel helyettesíthet vagy javíthat fel

Gondozza ecseteit!
A jó sminkecset élettartama örök élet és egy nap. Ha az öné leharcolt állapotban van, akkor fogadja meg a szakértő tanácsát. Először is soha ne hagyja rajta az ecseten a termékeket túl sokáig! Ez ugyanis Fiona Stiles sminkmester szerint visszafordíthatatlanul károsíthatja a szálakat. – Mossa ki az ecseteit rendszeresen samponnal vagy kímélő mosogatószerrel! Szárítsa őket papír törlőkendőre fektetve, javasolja Jake Bailey. – Ha egy pohárban állítva száradnak, akkor a nevesség megül a szálak tövében, és az ecsetben elkezdődik egy rothadási folyamat.

Újrasminkelés helyett inkább csak frissítse arcfestékét!
Nem szükséges eltávolítani és újra felvinni az arcfestéket, miután a nap közepére egy kicsit megkopik. Az olaj felitatása és a smink felfrissítése érdekében finoman permetezze be arcát tonikkal, aztán pedig papír zsebkendőn keresztül óvatosan megtapogatva az arcát, szedje le a felesleget! – magyarázza Eva Scrivo sminkmester. – Aztán simítsa végig arcát lazán púderes ecsettel a bársonyos végeredményért!

Nincs szüksége költséges bőrradírra
Ugye, ön sem szívesen költene vagyonokat egy márkás bőrápoló készítményre? Könnyedén elérheti a selymes, bársonyos bőrt otthon is, házi készítésű bőrradírral: Keverjen össze egy rész olívaolajt két rész kristálycukorral vagy sóval, majd adjon hozzá néhány csepp illóolajat! (Próbálja ki a levendulát vagy a grapefruitot!) Finoman masszírozza vele végig a karját és a lábát a következő zuhanyozás előtt, majd alaposan öblítse le langyos vízzel.

Felkészülés a rúzsozásra
A sima, cserepesedéstől mentes ajkak elérése az első lépés a rúzsozás előtt, de ehhez nem szükséges ajak bőrradírt vásárolni – árulja el Fawn Cheng személyi szépségtanácsadó. Az ő receptje: Keverjen össze egyenlő arányban barnacukrot, olívaolajt és vaníliakivonatot! Lágyan masszírozza be a keverékkel az ajkát, majd távolítsa el egy arctörlő kendővel. Ezután a szokásos módon rúzsozhat!

Tegye melegebb árnyalatúvá az alapozóját barnítóval!
Brett Freedman sminkmester szerint nem kell többféle árnyalatú alapozót beszereznie. – Ha eljön a nyár, és téli alapozója már túl világosnak hat, akkor melegebb árnyalatúvá teheti egy kevés barnítógél hozzáadásával. Ez sokkal könnyebb és költségkímélőbb módszer, mintha vadonatúj alapozót vásárolna.

Ne púderezze túl magát!
Amikor egy meleg napon elkezd készülődni, ne púderezze folyamatosan az arcát, amikor sminkel! – javasolja Lisa O’Connor sminkmester. Így ugyanis nehezen kerülheti el a „vakolateffektust”! – Inkább közvetlenül elindulás előtt itassa fel a felesleges nedvességet arcbőréről, és egészítse ki a sminkjét púderrel! – mondja a szakember.

Tegyen tartóssá bármilyen ajakrúzst!
Annak érdekében, hogy kevesebbet kelljen utólagosan korrigálni, tegyen egy kis púdert egy összehajtott zsebkendőre, majd lágyan nyomja rá az ajkát, hogy felitassa, illetve rögzítse a rúzst. Bónusztipp: ez a trükk abban is segít, hogy ne legyenek színfoltok a fogán.

Tökéletesítse azt a macskaszemet!
A szakmailag tökéletesen megrajzolt, otthon kivitelezett szemkontúrok érdekében használja Julianne Kaye sminkmester trükkjét! – Csupán egy öntapadós jegyzetlapra, névjegykártyára vagy papírtörlőre van szüksége – magyarázza. – Csukja be azt a szemét, amelyen dolgozni fog. Rajzolja körül a jegyzetlapon, a névjegyen vagy a papírtörlőn úgy, hogy azt kissé felfelé dönti! Használja ezt alapul az emblematikus felfelé ívelő szemkontúrvonal megrajzolásához kedvenc szemceruzájával!

Olcsóbb a szempillafestés
A szépségszalonban történő szempillafestés többnyire a szem természetes hatású kihangsúlyozását teszi lehetővé. – Létezik egy ehhez hasonló fényes, elegáns megoldás – árulja el Kimara Ahnert sminkmester. Ehhez csak volumennövelő szempillaspirál kell a dús hatásért, meg egy arctörlő kendő. – A festékes tégelybe mártott szempillaspirált törölje meg néhányszor a kendőn, hogy eltávolítsa a felesleges mennyiséget, és azután használja azt szempilláin! – ajánlja a szakértő.

Távolítsa el a sminkjét a nap végén vazelinnel!
Laura Geller sminkmester, a róla elnevezett termékcsalád tulajdonosa vazelint használ arra, hogy eltávolítsa a sminket a szeme környékéről. Ezt a megoldást édesanyjától tanulta, aki vazelint használt még kézkrémként is. – Csak bele kell mártani egy kendőt a tégelybe, és lefelé haladó mozdulatokkal át kell törölni az arcát: ezzel minden smink azonnal lejön! – állítja Geller.

Vote it up
218
Tetszett?Szavazzon rá!