Pórés-csirkés pite

Úgy is mondhatnánk: csirketorta. Igazán látványos és könnyű fogás!

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg csirkemellfilé 1 evőkanál olívaolaj 4 dkg vaj 1 db póréhagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál szárított kakukkfű 3,5 dkg liszt 5 dl tej só, frissen őrölt bors 1 db tojás 2 evőkanál tejszín

A tésztához: 30 dkg liszt 8 dkg reszelt parmezán 15 dkg hideg vaj + a sütőformába 1 kiskanál só 1 db tojás 1 evőkanál hideg tej

Elkészítés
1. A tésztához a lisztet, a parmezánt, a vajat és a sót elektromos keverővel morzsalékos állagúra keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást és a tejet, tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apróra vágott csirkét forró olajban 4-5 perc alatt barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk.

3. A vajat a serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott pórét, az összezúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, és 7-8 percig pároljuk.

4. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a csirkét, majd a hűtőbe tesszük, hogy kihűljön.

5. A tésztát kétfelé osztjuk, két sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd az egyik felével kibélelünk egy 30 cm átmérőjű kivajazott tortaformát, és a széleit levágjuk.

6. Rákanalazzuk a csirkés keveréket, majd a tészta másik felével lefedjük, és a széleket összezárjuk. Megkenjük a tojással elkevert tejszínnel, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
 

Ismerjen meg más csirkéspite-recepteket is!

Vote it up
207
Tetszett?Szavazzon rá!