Pörgősebb szörfölés

Netezésnél lassúnak tűnik a gépe? Ha nincs pénze fejleszteni, azért akad pár egyszerű trükk, ami sokat segíthet

Törölje ki böngészési előzményeit! Az internetes böngészők minden felkeresett weboldalról információkat tárolnak. Néhány nap múltán az így felgyülemlett adatok csökkenteni kezdik az oldalak letöltési sebességét. Az előzmények törléséhez az Internet Explorer menüsorában válassza az Eszközök menü Internetbeállítások pontját, abban pedig az Általános fület, majd a Böngészési előzmények rovatban kattintson a Törlés... gombra. A Firefoxban válassza az Eszközök menü Előzmények törlése... pontját. A Google Chrome-ban kattintson a három vízszintes vonalra (személyre szabás és beállítás), válassza az Előzmények pontot, majd a Böngészési adatok törlése... gombot.

Nyirbálja meg a könyvjelzőket! Korlátozza magát körülbelül húsz könyvjelzőre. Az Internet Explorerben menjen a Fájl menü Importálás és exportálás... pontjára, azután válassza az Exportálás fájlba lehetőséget, tegyen pipát a Kedvencek sorba, jelölje ki a Kedvencek mappát, nyissa meg az ezután lementett HTML fájlt. Másolja és illessze a linkeket egy Word dokumentumba. A Firefoxban nyissa meg a Könyvjelzőket, másolja és illessze a kívántakat egy Word doksiba. A Chrome-ban menjen a Könyvjelzőkre, Könyvjelzőkezelőre, Exportálásra. Nyissa meg a lementett HTML dokumentumot, másoljon és illesszen mindent egy Word doksiba.

Nyesegesse vissza az eszköztárakat! A böngészőablak tetején húzódó eszközsor lehetőséget nyújt például előre-hátra lapozásra, de lassíthatja a szörfölést. Ha egy eszközt nem használ naponta többször, törölje. A Firefoxban és az Internet Explorerben kattintson a Nézet menü Eszköztárak pontjára, majd távolítsa el a pipát a törölni kívánt eszköztárak mellől.

Gyorsabb keresés Ha nem akar annyit lapozgatni a Google-ban, növelje az oldalanként megjelenített találatok számát a szokásos 10-ről akár 100-ra: kattintson a Beállításokra, majd a Keresési beállításokra.

Vote it up
349
Tetszett?Szavazzon rá!