Pacalpörkölt

A jó pacal titka, hogy egy kis sertéskörmöt főzünk bele, a másik nagyon a jó minőségű fűszerpaprika

Hozzávalók
1 kg marhapacal („százrétű gyomor”) babérlevél egész bors kevés borecet 25 dkg vöröshagyma 10 dkg sertészsír 1 t. v. paprika 1 hegyes erős zöldpaprika 2 paradicsom 3 dkg fűszerpaprika 1 fej fokhagyma őrölt kömény 25 dkg sertésköröm majoránna

Elkészítés
1.
Az alaposan megtisztított pacalt a babérlevéllel, az egész borssal és a borecettel annyi vízben, hogy ellepje, kb. 1 órán át főzzük. Ezután a húst kiveszszük, lehűtjük és kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

2. A finomra vágott vöröshagymát sertészsíron lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízlés szerint a köményt.

3. Visszapároljuk, és belehelyezzük a pucolt, tisztított, darabolt körmöt, ugyanis ettől lesz csodálatosan tapadós, ragadós a pacalunk szaftja. Ízlés szerint megsózzuk. Amikor a csontról elkezd visszahúzódni a bőr, akkor adjuk hozzá a darabolt pacalt.

4. Az elforrt folyadékot óvatosan pótoljuk. Kb. 1-1,5 óra múlva megpuhul a pacalunk, amikor is ízlés szerint adhatunk hozzá majoránnát, és aki szereti, kevés vörösborral nyugodtan megbolondíthatja. (Én inkább söröznék mellé.)

5. Köretként adhatunk hozzá sós vízben főtt burgonyát vagy akár egy nagy karéj friss fehér kenyeret.

Vote it up
92
Tetszett?Szavazzon rá!