Padlizsános bruschetta

Vigyázat, veszélyes előétel: ha nem figyel oda, annyit eszik belőle, hogy nem marad hely a főételnek

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg padlizsán 3 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál tahini (szezámpaszta) 2 evőkanál citromlé 1 gerezd fokhagyma só, frissen őrölt bors bruschettának előkészített kenyér 8 szem kapribogyó vagy -gyümölcs

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A padlizsánokat félbevágjuk, eltávolítjuk a magjukat, majd fi noman megkenjük olívaolajjal, és kb. 25 perc alatt puhára sütjük. A sütőből kivéve félretesszük hűlni.

2. A padlizsán húsát villával áttörjük, hozzákeverjük a tahinit, a citromlét és az összezúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

3. Tálaláskor a kenyereket megkenjük a krémmel, és kapribogyóval díszítjük.
 

Ismerjen meg további bruschettarecepteket!

Vote it up
87
Tetszett?Szavazzon rá!