Paella

A rizst akkor húzzuk elő, ha elfogyott a krumpli, pedig vannak remek rizsételek

Hasonló receptek

Ugye, nem ezt várná? A rizs amolyan dzsóker: ha köret kell, és elfogyott a krumpli, fanyalogva előhúzzuk. Pedig a rizs a fél világ egyetlen reménysége az életben maradásra, s az életösztön fantasztikus dolgokra képes. Ha meg jól megy a sorunk, csak a fantáziánk szabhat határt a finomságok variációinak. Íme, pár rizses recept!

Hozzávalók
35 dkg kagyló 60 dkg tengeri hal 7 evőkanál olívaolaj + a tetejére 1 piros kaliforniai paprika 1 sárga kaliforniai paprika 1 fej vöröshagyma 30 dkg hosszú szemű rizs 6 dl hús- vagy zöldségalaplé 2 gerezd fokhagyma 1 csipet sáfrány 10 dkg zöldborsó só, bors

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A kagylókat átválogatjuk (a sérült, kinyílt darabokat kidobjuk), és alaposan megtisztítjuk.

2. Egy hőálló edényben felhevítünk 4 evőkanál olajat, és az apróra vágott halat fedő alatt, közepes lángon, néha megkeverve 5 percig sütjük benne.

3. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat és a kagylót, és addig kevergetjük, amíg a kagylók kinyílnak. Amelyik nem nyílik ki, azt kidobjuk.

4. Egy másik edényben felhevítjük a maradék olajat, puhára dinszteljük benne a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst.

5. Ahogy elkezd elszíneződni, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a sáfrányt, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót, és további 2-3 percig hagyjuk főni.

6. Ezután átöntjük a halas edénybe, alaposan összekeverjük, és kis lángon pár percig együtt főzzük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percre a sütőbe tesszük.
 

Ismerje meg a csirkés paellát és a baconös paellát is!

Vote it up
276
Tetszett?Szavazzon rá!