Palócleves

Szívlágyító …és testet melengető ez a leves, ám becsapós, hiszen igazából nem is Palócföldről származik

Hasonló receptek

Hozzávalók
2 fej vöröshagyma 10 dkg szalonna 30 dkg báránycomb 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál fűszerpaprika 1 paradicsom 1 zöldpaprika 20 dkg zöldbab 4 szem burgonya 1 dl tejföl 0,5 evőkanál liszt 0,5 csokor friss kapor

Elkészítés
1. Az apróra vágott hagymát a felkockázott szalonnán megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és a fokhagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd közepes lángon főzni kezdjük.

2. Mikor a hús már puhulni kezd, felöntjük 7-8 dl vízzel, majd egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és megsózzuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, majd rövid idő múlva a kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük.

3. A tejfölt a liszttel elkeverjük, majd a habarást a leveshez adjuk, megszórjuk a kaporral, és lassú tűzön simára keverjük. Tejföllel díszítve tálaljuk.
 

Előkészítés: 10 perc, főzés: 60 perc

Vote it up
205
Tetszett?Szavazzon rá!