Panforte

Lepje meg szeretteit egy valódi thai nugátos karácsonyi édességgel

Hozzávalók
5 dkg dió 5 dkg mogyoró 20 dkg hántolt mandula 20 dkg cukrozott gyümölcs 2 dkg kandírozott gyümölcs, vegyesen2 dkg kandírozott gyümölcshéj 2 dkg cukrozott gyömbér 20 dkg sima fehér liszt 1 evőkanál kakaópor 0,5 kiskanál őrölt koriander 0,5 kiskanál őrölt fahéj 0,5 kiskanál mézeskalácsfűszer 4 evőkanál méz 15 dkg porcukor 1 evőkanál víz rizspapír

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra, és béleljünk ki két lapos, 20 cm átmérőjű tortaformát rizspapírral. Ha nem találunk rizspapírt, béleljük ki a vékonyan beolajozott sütőformákat alufóliával.

2. Tegyük a diót, a mogyorót és a mandulát tepsibe, és pirítsuk a sütőben aranybarnára. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és daraboljuk durvára.

3. Daraboljuk fel a gyümölcsöket, és keverjük össze a magvakkal, a narancs- és citromhéjjal, a gyömbérrel, a liszttel, a kakaóporral és a fűszerekkel.

4. Kis lábasban keverjük össze és forraljuk a mézet, a porcukrot és a vizet. Akkor van kész, ha egy csésze hideg vízbe cseppentett szirup azonnal megdermed.

5. Öntsük a szirupot a gyümölcsös-diós, mandulás-mogyorós keverékhez, és jól keverjük össze; a masszának sűrűnek és ragacsosnak kell lennie.

6. Osszuk el a keveréket egyenlő arányban az előkészített sütőformák között, és tegyünk a tetejükre rizspapírt, kezünkkel lenyomkodva, hogy a tészták felszíne egyenletesen sima legyen. Tegyük a formákat a sütőbe, és süssük 30 percig.

7. Vegyük ki a süteményt a formákból, és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel vékony szeletekre, és szórjuk be vastagon porcukorral.

Vote it up
414
Tetszett?Szavazzon rá!