Pangasiusfilé narancsos vajjal

Íme, egy elronthatatlanul jó recept az egyre népszerűbb cápaharcsa elkészítéséhez

A délkelet-ázsiai halfajta olyan gyorsasággal hódította meg a világpiacot, hogy az sokaknak gyanússá vált. Tenyésztőit megvádolták, hogy mindenféle gyanús takarmánnyal etetik az intenzív gazdaságokban. De vajon az illetékes uniós szervek beengednének Európába ilyen egészségtelen élelmiszereket? Vagy talán a konkurencia áskálódása áll a háttérben? Különben pedig a pangasius vakteszten is bizonyította, hogy állagromlás nélkül átvészeli a fagyasztást.

Hozzávalók
60 dkg pangasiusfilé frissen őrölt fekete bors 4 evőkanál vaj 2 evőkanál olaj 1 salottahagyma 1 dl frissen facsart narancslé 1 evőkanál citromlé

Elkészítés
1. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat megkenjük vajjal (nem baj, ha a vaj darabos). A felhevített olajon a filék mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 3 perc), majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk.

2. A maradék vajat a sütéshez használt serpenyőben felhevítjük, majd amikor a széle már habosodni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk.

3. Hozzáöntjük a narancslét, 1-2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a citromlét is. Ha a vaj újra felhabzik, levesszük a tűzről, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a szószt a halszeletekre öntjük.

Vote it up
306
Tetszett?Szavazzon rá!