Panna cotta

Költői finomság: lágyan ringó, szendén remegős fehérség

Hasonló receptek

Hozzávalók
10 dkg zselatinlap 1 dl tej 5 dl tejszín 10 dkg cukor 1 rúd vanília

Elkészítés
1.
  A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A tejet forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lecsepegtetett és kicsavart zselatinlapokat.

2. A tejszínt összekeverjük a cukorral és a vaníliával, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Ahogy forrni kezd, levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle a vaníliát, és összekeverjük a tejjel.

3. A keveréket vízzel kiöblített pohárkákba vagy formákba öntjük, majd a hűtőben néhány órán át dermedni hagyjuk. tányérokra borítva tálaljuk.
 

Ismerje meg a kókuszos panna cottát is!

Vote it up
7
Tetszett?Szavazzon rá!