Papagáj a palacsintában

Minden ellenkező híresztelés ellenére az állatok igenis törődnek azokkal, akiknek szükségük van rá

Amikor egy kempinget vezettünk Dél-Ausztráliában, egy este egy házaspár parányi cirmos cicát hozott oda – a kukában találták. Elvittük az állatorvoshoz, aki megállapította, hogy eltörött a medencecsontja. Goldie-nak neveztük el, és ápoltuk, amíg fel nem épült.

Összebarátkoztak a törpepapagájunkkal, Chippel, együtt ettek, játszottak. Akkoriban tagja voltam egy madárvédő szervezetnek, s gyakran ápoltunk sérült madarakat. Goldie több tucat madár gondozásában segített, éber őrnek bizonyult. Egyszer aztán Chipnek lett szüksége Goldie éberségére. Fedetlenül hagytam egy nagy tál palacsintatésztát a konyhában. Chip a tál szélére állt, hogy megkóstolja a tésztát, de beleesett, és elsüllyedt.

Goldie szerencsére a közelben volt, és kihalászta Chipet. Lenyalogatta a fejét és a csőrét, hogy kapjon levegőt, aztán hozzám szaladt, és hangos nyávogással riasztott.

Követtem a szintén csupa tészta Goldie-t a konyhába, és a földön találtam a tetőtől talpig ragacsos papagájt. Miután lemostam, megszárítottam és felmelegítettem, Chip teljesen rendbe jött.
Anne Marr

Odaadó hűség
Egy szombat reggel elestem a fürdőszobában, a vállam súlyosan megsérült, és a medencecsontom két helyen eltört.

Kis uszkárunk, Pierre meghallotta a zajt, beszaladt a fürdőbe, s riadtan nézett rám, nem értette, miért nem kelek fel a földről. Nyalogatta az arcomat, aztán a hátam mögé férkőzött, kicsi testét nekem támasztotta, hogy melegítsen. Amikor csengett a telefon, odafutott, és ugatott, majd visszajött hozzám, megnyalogatott, s melegített tovább.

Így maradtunk, amíg a férjem haza nem ért. Amint Pierre meghallotta a kocsit, nyüszítve szaladt az ajtóhoz. A férjem rögtön tudta, hogy baj van, s Pierre-t követve rám talált a fürdőszobában. Örökké hálás leszek Pierre-nek, aki a mai napig soha nem tágít mellőlem.
Anne Breen

Macska lesben
A macskám, Dexter előszeretettel figyeli az idős szomszéd nénit a kertjében. Azt nem hagyja, hogy a néni megsimogassa, de állandóan szemmel tartja őt.

Egy délután arra figyeltem fel, hogy Dexter furcsán nyávog. Amikor az ajtóhoz mentem, hogy megnézzem, mi van vele, abbahagyta a nyávogást, ezért visszamentem a konyhába. Ahogy beértem, újra elkezdett nyávogni. Amikor kiléptem a házból, azt láttam, hogy Dexter az idős szomszédunk mellett ül, aki elesett, és a földön fekszik. Nem volt ereje felkelni vagy segítségért kiáltani. Dexter el sem mozdult mellőle, míg a segítség meg nem érkezett.

Dexter közbelépése nélkül valószínűleg hosszú idő telt volna el, mire rátalálnak.
Cassandra Dunick

Vote it up
118
Tetszett?Szavazzon rá!