Paprikás krumpli

Kíváncsi, hogy Bíró Lajos, a Bock Bisztró népszerű séfje hogyan alkotta újra ezt a hungarikumot?

Hozzávalók 4-5 személyre
8 dkg füstölt szalonna kockára vágva 14 dkg házikolbász karikára vágva 1 hagyma apróra vágva 1 zöldpaprika apróra vágva 1 paradicsom hámozva 1/2 kiskanál kömény 2 gerezd zúzott fokhagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 1 kg újkrumpli 3 dl tejföl

A petrezselymes újkrumplihoz: 80 dkg újkrumpli 1 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyem 5 dkg vaj

A galuskához: 15 dkg liszt 1 tojás

Elkészítés
1. A szalonnát és 10 dkg kolbászt serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a köményt és a fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a fűszerpaprikával, majd egy kevés vizet öntünk rá, és visszatesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított újkrumplit, megsózzuk, és felöntjük vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.

2. A petrezselymes krumplihoz a krumplit forró sós vízben majdnem puhára főzzük, lecsepegtetjük, és egy serpenyőben olajban megpirítjuk. Hozzákeverjük a vajat és a petrezselymet. A maradék kolbászt meghámozzuk, apróra vágjuk, és forró olajban megpirítjuk, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk.

3. A galuskához a tojást és a lisztet egy kevés sóval összegyúrjuk, majd galuskaszaggatóval forró vízbe szaggatjuk, és megfőzzük. Tálaláskor a pürét a galuskával a tányér aljára kanalazzuk, teszünk rá petrezselymes krumplit, tejfölt, és megszórjuk a kolbászmorzsával.
 

Ismerje meg az újraalkotott paprikás krumpli megalkotóját, Bíró Lajost, a Bock Bisztro tulajdonos-konyhafőnökét, illetve az általa készített kapros-túrós lepényt is!

Vote it up
257
Tetszett?Szavazzon rá!