Hozzávalók
3 gerezd fokhagyma • 2 evőkanál olívaolaj • 2 evőkanál kalocsai pirospaprika • 1 fej vöröshagyma • 1 db babérlevél • 6 szem egész fekete bors • 20 dkg kolbász • 1 kg krumpli • só
Elkészítés
1. A kés lapjával összenyomott fokhagymát egy serpenyőben a felhevített olajon addig pirítjuk, míg épp csak barnulni nem kezd, majd kivesszük. Az olajhoz keverjük a paprikát, majd a serpenyő tartalmát átöntjük egy nagyobb főzőedénybe.
2. A paprikás olajat felöntjük 1,5 l vízzel, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a borsot és a 3-4 darabra vágott kolbászt. Felforraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt kb. 40 percig főzzük.
3. Ekkor hozzáadjuk a „csónakra” vágott krumplit. (Ha a víz már nem fedné el, adunk hozzá még egy keveset.) Megsózzuk, majd addig főzzük, míg a krumpli puhára nem fő. A tűzről levéve 5 percet állni hagyjuk, majd tálaljuk.
Kíváncsi, hogyan készíti a paprikás krumplit Magyarország egyik legismertebb séfje, Bíró Lajos? Kattintson!
Hozzászólás