Paprikás krumpli másképp

Mindenki másképp ismeri, mindenki másképp csinálja. Mi például így

Hasonló receptek

Hozzávalók
3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál kalocsai pirospaprika 1 fej vöröshagyma 1 db babérlevél 6 szem egész fekete bors 20 dkg kolbász 1 kg krumpli

Elkészítés
1.
A kés lapjával összenyomott fokhagymát egy serpenyőben a felhevített olajon addig pirítjuk, míg épp csak barnulni nem kezd, majd kivesszük. Az olajhoz keverjük a paprikát, majd a serpenyő tartalmát átöntjük egy nagyobb főzőedénybe.

2. A paprikás olajat felöntjük 1,5 l vízzel, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a borsot és a 3-4 darabra vágott kolbászt. Felforraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt kb. 40 percig főzzük.

3. Ekkor hozzáadjuk a „csónakra” vágott krumplit. (Ha a víz már nem fedné el, adunk hozzá még egy keveset.) Megsózzuk, majd addig főzzük, míg a krumpli puhára nem fő. A tűzről levéve 5 percet állni hagyjuk, majd tálaljuk.
 

Kíváncsi, hogyan készíti a paprikás krumplit Magyarország egyik legismertebb séfje, Bíró Lajos? Kattintson!

Vote it up
195
Tetszett?Szavazzon rá!