Paradicsomban sült tojás

Íme, az ideális reggeli! A paradicsom rengeteg likopint és C-vitamint tartalmaz – mindkettő segít megelőzni a rákot

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 adaghoz
6 nagy lapos paradicsom 1,5 kiskanál só 0,25 kiskanál fekete bors 30 dkg spenót, szár nélkül 1 evőkanál olívaolaj 1 kis fej hagyma, apróra vágva 30 dkg gomba, apróra vágva 3 dkg friss kenyérmorzsa 2 evőkanál reszelt parmezán sajt 6 nagy tojás

Elkészítés
1. A paradicsomok tetejéről vágjunk le egy-egy szeletet, a belsejüket vájjuk ki, sózzuk meg, majd lefelé fordítva, papírtörlőre téve csöpögtessük le őket.

2. Mossuk meg a spenótot, tegyük egy nagy serpenyőbe, fedjük le, és pároljuk, amíg összeesik.

3. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki vékonyan olajjal egy 30 × 20 × 3 cm-es tepsit. Teflonserpenyőben forró olajon pároljuk puhára a hagymát. Adjuk hozzá a gombát, majd süssük addig, amíg a leve el nem párolog (kb. 5 perc). Keverjük bele a spenótot, a morzsát, a sajtot, a maradék sót és a borsot.

4. Itassuk fel a paradicsomok belsejében maradt folyadékot papírtörlővel. Az üregeket töltsük meg a spenótkeverékkel, tegyük a tepsibe és üssünk a tetejükre egy-egy tojást. Alufóliával letakarva süssük meg.

Vote it up
171
Tetszett?Szavazzon rá!