Paradicsomos-mozzarellás pizza

A mozzarella és a paradicsom régi barátok, mindig hozzák a formájukat

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 dl paradicsomszósz 20 dkg koktélparadicsom (félbevágva) 20 dkg mozzarella 8 szelet prosciutto só, bors bazsalikom a tálaláshoz

A pizzatésztához: 25 dkg nullás liszt 1,5 dkg élesztő 0,75 kiskanál só 1,2 dl langyos víz olívaolaj

Elkészítés
1.
A tésztához a lisztet egy edénybe szitáljuk. Az élesztőt és a sót alaposan elkeverjük a vízzel, majd a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük.

2. A tésztát labdává gyúrjuk, és melegebb helyen letakarva néhány óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, belisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk.

3. A sütőt előmelegítjük 220-230 °C-ra. A tésztát a paradicsomszósszal megkenjük, a bazsalikom kivételével a többi hozzávalót a tészta tetejére szórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a sütőben aranybarnára sütjük, és bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Vote it up
102
Tetszett?Szavazzon rá!