Hozzávalók 4 személyre
A vékony tésztához: 25 dkg nullás liszt • 1,5 dkg élesztő • 0,75 kiskanál só • 1,2 dl langyos víz • olívaolaj
A feltéthez: 4 evőkanál paradicsompüré • 15 dkg mozzarella • 6 db szardellafilé • bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés
1. A lisztet egy edénybe szitáljuk. Az élesztőt és a sót alaposan elkeverjük a vízzel, majd a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük.
2. A tésztát labdává gyúrjuk, majd melegebb helyen letakarva néhány óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, belisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk.
3. A tészta tetejét megkenjük a paradicsompürével, elrendezzük rajta a szeletekre vágott mozzarellát és a szardellafi léket, majd 230 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
4. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Hozzászólás