Paradicsomos-mozzarellás töki pompos

Nápoly ihlette verzió, ugyanis felül pizza, alul kenyér

Hozzávalók 4 személyre
A vékony tésztához:
25 dkg nullás liszt 1,5 dkg élesztő 0,75 kiskanál só 1,2 dl langyos víz olívaolaj

A feltéthez: 4 evőkanál paradicsompüré 15 dkg mozzarella 6 db szardellafilé bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés
1.
A lisztet egy edénybe szitáljuk. Az élesztőt és a sót alaposan elkeverjük a vízzel, majd a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük.

2. A tésztát labdává gyúrjuk, majd melegebb helyen letakarva néhány óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, belisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk.

3. A tészta tetejét megkenjük a paradicsompürével, elrendezzük rajta a szeletekre vágott mozzarellát és a szardellafi léket, majd 230 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

4. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Vote it up
93
Tetszett?Szavazzon rá!