Paradicsomos-ricottás pizzakenyér

A trikolór tölteléknek köszönhetően kívül-belül formabontó finomság

Hozzávalók 4-6 személyre
50 dkg ricotta 1 cukkini 4 dkg reszelt parmezán 10 dkg mozzarella 25 dkg koktélparadicsom 15 dkg bébispenót 0,6 dl olívaolaj 1 gerezd zúzott fokhagyma

A tésztához: 38 dkg 00-ás liszt 1 kiskanál só 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál porélesztő 1 kiskanál cukor 2,5 dl langyos víz

Elkészítés
1.
A tésztához a lisztet a sóval és az olívaolajjal egy edénybe tesszük, a közepébe fúrt mélyedésbe beleöntjük a cukros vízben felfuttatott élesztőt, és tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát belisztezett tálcán letakarva meleg helyre tesszük, kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd 30 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A ricottát összekeverjük a lereszelt cukkinivel, a parmezánnal és a darabokra tépkedett mozzarellával, és a tészta szélére kanalazzuk.

4. A töltelék tetején elosztjuk a kimagozott paradicsomot és az előzőleg leforrázott spenótot, majd a tésztát henger alakban feltekerjük.

5. A henger két végét koszorú alakban egymáshoz illesztjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük a fokhagymával elkevert olívaolajjal, és sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
84
Tetszett?Szavazzon rá!