Paradicsomos csicseriborsó

A spanyolok egyenesen imádják, így felmerül a kérdés: miért ne szerethetnénk mi is?

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csicseriborsó 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál őrölt római kömény 2 evőkanál őrölt koriander 2 kiskanál őrölt gyömbér 0,5 db csilipaprika 2 rúd fahéj 120 dkg hámozott paradicsom (lével együtt) 6 evőkanál frissen aprított petrezselyem 2 evőkanál frissen aprított menta

Elkészítés
1.
A csicseriborsót vízben puhára főzzük. (Ha konzervet használunk, nem kell megfőzni.) Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a köményt, a koriandert, a gyömbért, a csilit és a fahéjat, és 2-3 percig pirítjuk.

2. Beletesszük a paradicsomot, villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Állandó kevergetés mellett összeforraljuk, és 20 percig lassan főzzük. A fahéjrudat a végén kivesszük, és tálalás előtt belekeverjük a petrezselymet és a mentát.

Vote it up
12
Tetszett?Szavazzon rá!