Paradicsomos csurgatott tojásleves

Ez a kubai stílusú leves a fokhagymának köszönheti gazdag zamatát és rákellenes hatását

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 adaghoz
1 evőkanál olívaolaj 1 kisebb fej lilahagyma, apróra vágva 6 gerezd fokhagyma, összezúzva 4 érett paradicsom, meghámozva, apróra összevágva 1 l csirkealaplé 1 babérlevél 1 kiskanál só 2 nagy tojás, felverve 6 szelet (1 cm vastag) olasz kenyér, megpirítva 3 evőkanál petrezselyemzöld, apróra vágva

Elkészítés
1. Egy nagy lábosban forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát és pároljuk puhára (kb. 5 perc). A fokhagymát is hozzáadva pirítsuk fél percig. Keverjük hozzá a paradicsomot, és pirítsuk még 1 percig.

2. Adjuk hozzá a csirkealaplét, a babérlevelet és a sót. Főzzük alacsony hőfokon fedő nélkül 10 percig. Vegyük le a tűzhelyről, vegyük ki belőle a babérlevelet, és keverjük hozzá a tojást.

3. Tegyünk minden tányérba egy-egy szelet kenyeret, és kanalazzuk rá a forró levest. Díszítésként szórjuk meg petrezselyemzölddel.

Vote it up
244
Tetszett?Szavazzon rá!