Paradicsomos húsgombóc spagettiágyon

A Keresztapa-trilógia első részében tanulhatta meg a néző, hogyan készül. Ha már nem emlékezne, íme

Hasonló receptek

Hozzávalók
50 dkg darált marhahús 1 csokor petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 db tojás 4 evőkanál zsemlemorzsa 3 evőkanál fehérbor 0,5 dl étolaj 40 dkg spagetti kevés liszt bazsalikom a tálaláshoz

A szószhoz: 4 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 4 db paradicsom

Elkészítés
1.
A húst a felaprított petrezselyemmel, a finomra vágott fokhagymával, a tojással, a zsemlemorzsával, a borral és egy csipet sóval alaposan összedolgozzuk. A masszából gombócokat formázunk, és lisztben finoman meghempergetjük.

2. A húsgombócokat forró olajban aranybarnára sütjük, majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk.

3. A szószhoz egy másik serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott paradicsomot, 6-8 perc alatt puhára főzzük, majd felöntjük 3 dl vízzel, megsózzuk, és egyet forralunk rajta.

4. Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. Tálaláskor a szószt a tésztára kanalazzuk, majd ráhelyezzük a húsgombócokat, és megszórjuk a bazsalikommal.

Vote it up
157
Tetszett?Szavazzon rá!