Paradicsomos húsgombóc spagettivel

Önmagában egyik sem nagy szám, kettesben viszont igazi kulináris élményt jelentenek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg zsemlemorzsa 0,8 dl tej 25 dkg darált marhahús 25 dkg darált sertéshús 8 dkg finomra reszelt parmezán 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem 1 kiskanál só 1/4 kiskanál frissen őrölt bors 2 db tojás 2 gerezd fokhagyma 40 dkg spagetti parmezánforgácsok a tálaláshoz

A szószhoz: 2 doboz hámozott konzervparadicsom (a levével együtt) 1 evőkanál vaj 2 db vöröshagyma só, bors

Elkészítés
1.
A szószhoz a paradicsomot összekeverjük a vajjal és a félbevágott hagymákkal, majd közepes lángon főzni kezdjük. Amikor forrni kezd, lehalkítjuk a lángot, és 30 percig lassan főzzük, majd eltávolítjuk belőle a hagymát. A szószt botmixerrel enyhén pürésítjük (ne legyen teljesen egynemű!), majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

2. A húsgombócokhoz a zsemlemorzsát felöntjük a tejjel, és 10 percig állni hagyjuk.

3. A kétféle húst összedolgozzuk a parmezánnal, a petrezselyemmel, a sóval és a borssal. A tojásokat enyhén felverjük, majd az összezúzott fokhagymával együtt a húsos keverékhez adjuk.

4. A zsemlemorzsából kinyomkodjuk a tejet, összedolgozzuk a húsos keverékkel, majd a masszát legalább fél órára a hűtőbe tesszük. A tejet félretesszük.

5. A masszából tejbe mártott kézzel gombócokat formázunk, majd a szószba helyezzük, és közepes lángon, fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük. 6 Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. A gombócokat kivesszük a szószból, majd a szószban átforgatjuk a tésztát, és kiporciózzuk. A tetejére helyezzük a húsgombócokat, és parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.

Vote it up
176
Tetszett?Szavazzon rá!