Paradicsomos káposzta

Nem a legszebb, de igazán finom ez a klasszikus menzafőzelék

Hasonló receptek

Sokakat taszít, talán éppen a rossz menzai emlékek miatt is, azonban legalább ugyanannyian a védelmére is kelnek – teljes joggal. Ugyanis ha jól van elkészítve, igenis finom. Ráadásul olcsó is. Persze a mai urizáló étkezési divatok korában nem túl trendi, de valljuk be szégyenérzet nélkül: szeretjük!

Hozzávalók 4 személyre
2 gerezd fokhagyma 2 csipet köménymag 2 csapott evőkanál cukor 2 evőkanál zsír vagy olaj 4 fej vöröshagyma 2 evőkanál sűrített paradicsom 3 fej káposzta só, bors 6 dl paradicsomlé

Elkészítés
1. A fokhagymát a köménnyel együtt felaprítjuk. A cukrot a zsiradékon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

2. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, beletesszük a laskára vágott káposztát és a köményes fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomlével felöntve puhára főzzük.
 

Készítsen hozzá bélszínrolót házilag!

Vote it up
232
Tetszett?Szavazzon rá!