Hozzávalók 4 személyre
4 db paradicsom • 80 dkg burgonya • 2 evőkanál olaj • 1 db vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 1 doboz paradicsomkonzerv • 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom + a díszítéshez • só, bors
Elkészítés
1. A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, majd forrásban lévő vízzel leöntjük, és eltávolítjuk a héjukat. A burgonyát karikára vágjuk, és forró, sós vízben puhára főzzük.
2. A felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a konzerv- és a hámozott paradicsomot, és 15 percig főzzük.
3. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a főtt burgonyát és a bazsalikomot, és egyet még forralunk rajta. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük.
Hozzászólás