Paradicsomos lencse

Szerencsét hoz! Vagy ha nem, hát egyszerűen finom

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg lencse 5 dkg vaj 4 evőkanál olivaolaj 4 szelet pancetta vagy bacon 2 db zsályalevél 2 db sárgarépa 2 db zellerszár 2 fej vöröshagyma 10 dl paradicsomszósz só, bors

Elkészítés
1.
A lencsét 3 órára vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és kis lángon kb. 1-1,5 óráig főzzük.

2. A vajjal együtt felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a csíkokra vágott pancettát, a felaprított zsályát és az apróra vágott zöldségeket, és kis lángon 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a paradicsomszószt, majd sózzuk, borsozzuk, és további 15 percig forraljuk.

3. A lencsét a főzővízből kivéve lecsepegtetjük, a paradicsomszószhoz adjuk, alaposan elkeverjük és még 10 percig együtt főzzük. Előmelegített tányéron tálaljuk.

Vote it up
165
Tetszett?Szavazzon rá!