Hozzávalók 4 személyre
50 dkg lencse • 5 dkg vaj • 4 evőkanál olivaolaj • 4 szelet pancetta vagy bacon • 2 db zsályalevél • 2 db sárgarépa • 2 db zellerszár • 2 fej vöröshagyma • 10 dl paradicsomszósz • só, bors
Elkészítés
1. A lencsét 3 órára vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és kis lángon kb. 1-1,5 óráig főzzük.
2. A vajjal együtt felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a csíkokra vágott pancettát, a felaprított zsályát és az apróra vágott zöldségeket, és kis lángon 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a paradicsomszószt, majd sózzuk, borsozzuk, és további 15 percig forraljuk.
3. A lencsét a főzővízből kivéve lecsepegtetjük, a paradicsomszószhoz adjuk, alaposan elkeverjük és még 10 percig együtt főzzük. Előmelegített tányéron tálaljuk.
Hozzászólás