Paradicsomos pulykagolyók

Ez a húsgolyó olyan népszerűségre tarthat számot, mint a svéd lakberendezési áruházban kapható

Hozzávalók
0,75 dl tej 8 dkg zsemlemorzsa 35 dkg darált pulykahús 2 kiskanál szárított oregánó 1 kis csokor frissen aprított petrezselyem só, bors 2 evőkanál olívaolaj 1 fej vöröshagyma 1 gerezd zúzott fokhagyma 3 kiskanál cukor 1 doboz konzervparadicsom (darabolt) 50 dkg száraz tészta

Elkészítés
1. A tejet összekeverjük a zsemlemorzsával, majd hozzáadjuk a darált húst, valamint az oregánó és a petrezselyem felét. Sózzuk, borsozzuk és villával alaposan összedolgozzuk. A keverékből vizes kézzel gombócokat formázunk, és felhevített olajban barnára sütjük őket.

2. Összekeverjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a cukrot és a paradicsomot a maradék oregánóval és petrezselyemmel, 3 dl vízzel összeforraljuk, majd beletesszük a húsgombócokat, és 15- 20 percig főzzük.

3. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. Tálaláskor a paradicsomos gombócokat a tészta tetejére kanalazzuk.

Vote it up
202
Tetszett?Szavazzon rá!