Pazar zamatok

Henrique Sá Pessoa, a fiatal portugál séf a hagyományos ízek és a fűszernövények mestere

Kapcsolódó cikkek

Henrique Sá Pessoa amellett, hogy tulajdonosa és séfje is a lisszaboni Alma étteremnek, népszerű tévés főzőműsort is vezet. – A főzés tinédzserkoromban kezdett érdekelni. Leginkább a barátaimnak főztem – mesél Henrique a kezdetekről. Egy Amerikában töltött diákcsereprogram után egy pittsburghi főzőiskolában csiszolta a szakácstudományát. A Londonban és Sydney-ben eltöltött későbbi évek a Portugáliába való visszatéréskor aztán remek ajánlólevélnek bizonyultak az élvonalbeli szállodákba és éttermekbe.

2009-ben nyitotta meg Alma nevű saját éttermét. A következő évben pedig már elkezdődött Titkos összetevők című műsora az állami RTP2 csatornán, amelyben hétről hétre különleges hozzávalókat mutat be.

A világ minden részéről gyűjti a szakácskönyveket, de állítása szerint a konyhájában egyik sem élvez előnyt. – Mindenekelőtt a minőséget és a változatos ízeket díjazom, akár az összetevőkben, akár a felszolgálás módjában. – A lényeg, hogy legyen az ételekben valami egyedi, amiért már önmagukban szerethetők.

Konyhaművészetére leginkább a spanyol és a baszk konyha van hatással, de Henrique hangsúlyozza, hogy a maga útját járja. – A szakácsművészetből nem hiányozhat a személyes jelleg, az egyéniség, de az is fontos, hogy következetesek legyünk, hogy a visszatérő vendégek folyamatosan ugyanazt a minőséget kapják.

Henrique két kedvenc ételét ajánlja figyelmünkbe: – A tőkehal csicseriborsóágyon és az almás cupcake juharszósszal éttermünk két népszerű fogása, amelyek szokatlan ízek párosítására épülnek.

Vote it up
316
Tetszett?Szavazzon rá!