Pekingi kacsa egyszerűen

Készítse el konyhájában a világ kedvenceit! Első úti cél: Kína

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 db narancs 5 evőkanál szójaszósz 3 evőkanál sherry 1 evőkanál kínai ötfűszer keverék 4 gerezd fokhagyma 1 egész kacsa 2 evőkanál méz

Elkészítés
1. Egy nagyobb edénybe beletesszük a narancs vékony csíkokra vágott héját, hozzákeverjük a szójaszószt, majd a sherryt és az ötfűszer-keveréket. Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a gyömbért. A marinádba tesszük a kacsát, néhány kanállal meglocsoljuk, és pár órára hűtőbe tesszük. (Lehet egy egész éjszakára is.)

2. A húst kivesszük a marinádból. A narancsot félbevágjuk, majd mindkét felét a kacsa hasüregébe helyezzük a marinádból kivett gyömbérrel és fokhagymával együtt. Ezután a kacsát egy rácsra helyezzük, és kb. 1,5 liter forrásban lévő vízzel leöntjük, majd alaposan áttöröljük.

3. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A kacsát sütőrácsra helyezzük, és egy tepsit teszünk alá a kicsöpögő pecsenyelének. A sütési időt úgy kapjuk meg, ha a kilók számát 50 perccel megszorozzuk. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e (akkor jó, ha a tű beszúrásakor teljesen tiszta folyadék folyik ki belőle).

4. Mikor már megsült, a kicsepegett pecsenyelét összekeverjük a két kanál mézzel, és néhány percig összeforraljuk. Tálalás előtt a sütőt nagyon magas fokozatra kapcsoljuk, és a mézes szósszal megkent kacsát addig sütjük, amíg a bőre teljesen ropogós nem lesz. Sütés alatt néhányszor még átlocsoljuk a lével, végül a maradék szósszal tálaljuk.

Vote it up
267
Tetszett?Szavazzon rá!