Penne arrabbiata

A neve ellenére nem arab, hanem olasz, az viszont biztos, hogy kellemesen csípős

Hozzávalók 4 személyre
12 evőkanál olívaolaj 1 db chilipaprika 4 gerezd fokhagyma 100 dkg hámozott paradicsom 70 dkg penne tészta 2 evőkanál frissen összevágott petrezselyem

Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, és hozzáadjuk a kimagozott, apróra vágott csilipaprikát és a fokhagymagerezdeket. (Ha a fokhagyma barnára pirult, kivesszük az olajból.) Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és 15 percig főzzük.

2. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd pár percig a szósszal összeforraljuk. Tálaláskor meleg tányérra merjük, és a tetejét a petrezselyemmel meghintjük.
 

Íme, pár további tésztaétel receptje.

Vote it up
285
Tetszett?Szavazzon rá!