Petrezselymes karfiolkrokett fokhagymás mártogatóssal

A petrezselyemlobonc tavaszi hangulatot biztosít egész évben

Hasonló receptek

Hozzávalók 12 darabhoz
25 dkg burgonya 20 dkg karfiol 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem 1 db tojássárgája 1 evőkanál olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 5 dkg reszelt mozzarella frissen őrölt bors 3,5 dkg liszt 2 db tojás 14 dkg friss zsemlemorzsa olaj a sütéshez

A fokhagymás mártogatóshoz: 8 gerezd fokhagyma 1,5 evőkanál olívaolaj 3 dl majonéz 1 evőkanál citromlé só, frissen őrölt bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A fokhagymás mártogatóshoz (aioli) a fokhagymát héjastól egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk 1/2 evőkanál olívaolajjal, és 15-20 perc alatt puhára sütjük.

2. Amikor kissé kihűlt, eltávolítjuk a héját, villával péppé zúzzuk, majd hozzáadjuk a majonézt, citromlét és a maradék olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

3. A kroketthez a meghámozott és négyfelé vágott krumplit forró sós vízben puhára főzzük, majd röviddel a főzés vége előtt hozzáadjuk az apróra vágott karfiolt is, hogy az is megpuhuljon.

4. Amikor megfőttek, alaposan lecsepegtetjük őket, krumplinyomóval áttörjük, majd hozzáadjuk a petrezselymet, a tojássárgáját, az olívaolajat, a parmezánt és a mozzarellát.

5. A masszát sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd evőkanálnyi adagokban hengereket formázunk belőle.

6. A kroketteket vékonyan meglisztezzük, belemártjuk az enyhén felvert tojásba, megforgatjuk a zsemlemorzsában, és bő forró olajban ropogósra sütjük. Az olajat konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk, és a fokhagymás mártogatóssal tálaljuk.

Vote it up
49
Tetszett?Szavazzon rá!